Rester nimitysuutiset

Tekstiilikierrätyksen edelläkävijä Rester vahvistaa kasvuaan uusilla nimityksillä onnistuneen sijoituskierroksen jälkeen


Tekstiilikierrätyksen johtava edelläkävijäyritys Rester Oy:n (”Rester”) perustajaosakas ja toimitusjohtaja Outi Luukko  siirtyy yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi. Resterin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Miska Paulorinne ja kumppaniyhteistyöstä vastaavaksi johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi Anna-Kaisa Huttunen.

Uusilla, 1.9.2022 voimaan tulevilla nimityksillä Rester vahvistaa toimintaansa tekstiilien kierrätyksen arvoketjujen rakentamiseen ja kansainvälistymiseen tähtäävänä kasvuyhtiönä. Rester varmisti kesäkuussa kuuden miljoonan euron rahoituksen liiketoimintansa kasvattamiseen.


Outi Touchpoint 2020 JR Highres 4

Outi Luukko jatkaa yrityksessä edelleen aktiivisena ja työskentelee erityisesti kansainvälistymisen ja strategian kehittämisessä yhdessä yrityksen muun johdon kanssa.


Miska Profile Photo

Miska Paulorinne on työskennellyt aiemmin Resterin kehitysjohtajana. Paulorinteellä on kokemusta yritysten kansainvälisen kasvun edistämisestä, ja hän on tehnyt suurimman osan urastaan Suomen ulkopuolella erityisesti Yhdysvalloissa. Hän on toiminut muun muassa kansainvälisen ICT-yrityksen asiakaskokemusjohtajana ja vetänyt innovaatioiden kaupallistamista sekä rahoituskierroksia. Paulorinne on valmistunut tekstiilialan diplomi-insinööriksi Tampereen teknillisestä yliopistosta ja saanut MBA-tutkinnon Portlandin yliopistosta OregonissaYhdysvalloissa.


Anna Kaisa Huttunen Lindstrom Group 1

Anna-Kaisa Huttunen siirtyy Resterille tekstiilipalveluyritys Lindström Oy:n konsernin johtoryhmästä, missä hän viimeisimmäksi vastasi konsernin ekosysteemeistä ja vastuullisuudesta. Huttusella on monipuolinen ja kansainvälinen osaaminen tekstiili- ja vaateteollisuuden lineaarisista ja kiertotalouden arvoketjuista. Ennen Lindströmiä Huttunen on työskennellyt mm. Ranskassa, Lähi-idässä ja Kiinassa. Ornamo Ry (ent. Teollisuustaiteen Liitto) on valinnut Huttusen vuonna 2007 Vuoden muotitaiteilijaksi. Hän on koulutukseltaan taiteen maisteri ja valmistunut vaatesuunnittelijaksi Taideteollisesta korkeakoulusta, joka nykyisin on osa Aalto-yliopistoa.


”Kierrätyskuitujen globaali markkina on vasta muotoutumassa ja kierrätyskuitujen käyttö uusien tuotteiden valmistuksessa vaatii vielä paljon laaja-alaista tuotekehitystä ja liiketoiminnan kehittämistä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Haimme Resterin skaalautuvan kasvun tueksi johtajia, joilla on vahva osaaminen tekstiiliteollisuudesta ja kansainvälisen liiketoiminnan kehittämisestä ja johtamisesta”, kertoo Luukko ja jatkaa:

”Vahvan markkinapaikan lunastaminen tekstiiliteollisuuden murroksessa ja kiertotalouden mukaisten arvoketjujen luominen vaatii monialaista osaamista ja näkemystä. Olen erittäin tyytyväinen, että olemme löytäneet johtoryhmäämme ja hallitukseemme uusia vahvistuksia, joiden monipuolisen osaamisen avulla ja ”can-do”- asenteella pystymme vauhdittamaan Resterin kansainvälistä kasvua.”


Rester Oy:n hallituksessa toimivat seuraavat henkilöt:

Outi Luukko, Rester Oy / hallituksen puheenjohtaja

Ali Harlin, D.Sc., professor / VTT

Tero Luoma, Taaleri Kiertotalous-rahasto / sijoitusjohtaja

Hanna Liiri, perheomisteinen sijoitusyhtiö Besodos Investors Oy / toimitusjohtaja

Tarkkailijajäseninä: Tero Leikas, Lindström Oy /Vice President, M&A sekä Mikael Niemi, Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) / sijoitusjohtaja

Varajäsenenä: Noora Salonoja, Touchpoint Oy / toimitusjohtaja

Lisätietoja:  

Outi Luukko, hallituksen puheenjohtaja, Rester Oy, p. 0400 406083, outi@rester.fi

Miska Paulorinne, toimitusjohtaja, Rester Oy, p. 040 5686486, miska@rester.fi


Rester Oy

Rester on globaalisti johtava edelläkävijä tekstiilikierrätyksen arvoketjujen rakentamisessa. Lounais-Suomeen sijoittautunut yhtiö tarjoaa tekstiilien kierrätysratkaisuja, joilla poistotekstiilit ja tuotannon sivuvirrat voidaan jalostaa uusiokuiduksi ja laadukkaaksi raaka-aineeksi. Prosessin aikana tekstiilit avataan mekaanisesti kuiduiksi. Rester-kierrätyskuitua voidaan käyttää monilla eri aloilla vaihtoehtona neitseelliselle raaka-aineelle. Asiakaskuntamme koostuu tekstiilejä käyttävistä yrityksistä, jotka toimittavat meille poistotekstiilejä, sekä yrityksistä, jotka käyttävät Rester-kierrätyskuitua omassa tuotannossa tai omissa tuotteissaan. Vuonna 2019 perustettu Rester aloitti toimintansa marraskuussa 2021. Resterin pääomistaja on ekologisia työvaatteita valmistava Touchpoint Oy.