Paimion poistotekstiilien kiertotalouslaitos juhli avajaisia 2.11.2021 iloisissa tunnelmissa

Pohjois-Euroopan ensimmäinen poistotekstiilejä laajamittaisesti kierrätyskuiduksi avaava laitos on nyt valmis aloittamaan toimintansa. Kumppanuuksien solmiminen sekä vastaanotettavan poistotekstiilin, että ulosmyytävän uusiokuidun osalta käy kuumana.

Varsinais-Suomessa sijaitsevassa laitoksessa Rester Oy vastaanottaa yritysten poistotekstiilejä sekä tuotannon sivuvirtoja ja avaa ne mekaanisesti takaisin kuiduksi. Vastaanotettu materiaali on erittäin laadukasta, joten siitä voidaan valmistaa esimerkiksi lankaa, erilaisia kuitukangasmateriaaleja, eristeitä, akustiikkalevyjä ja suodatinkankaita sekä komposiitteja.

Saman katon alla toimii myös Lounais-Suomen jätehuolto Oy, joka huolehtii kotitalouksien poistotekstiilien jalostuksesta kierrätyskuiduksi. Laitos perustuu yhteistyölle, jonka avulla sekä yritysten että kotitalouksien poistotekstiili saadaan hyödynnettyä tehokkaasti.

Kuidulle haetaan jatkuvasti uusia käyttökohteita. Resterin tavoitteena on rakentaa kansainvälisesti merkittävä ratkaisumalli yritysten tekstiilien kierrättämiseksi.

–  Ympäristökysymysten ja EU:ssa tapahtuvan regulaation kiristymisen myötä on tuottajien intressi siirtyä laajalti kierrätysmateriaalien käyttöön kasvanut. Yhteistyökumppaneiden kanssa tapahtuvan aktiivisen yhteistyön myötä voimme välittömästi vaikuttaa materiaalien kiertotalousasteeseen. On palkitsevaa olla mukana hyödyntämässä aiemmin jätteeksi luokiteltua materiaalia uudelleen laadukkaana raaka-aineena. Tätä on valmisteltua vuosia, on hienoa saada työt konkreettisesti käyntiin, Resterin toimitusjohtaja Outi Luukko sanoo.

Jos teillä on jotain kysyttävää, tai haluatte keskustella yhteistyöstä poistotekstiilien tiimoilta, ottakaa ystävällisesti yhteyttä:

Rester Oy
Asiakkuus- ja kehitysvastaava
Henna Knuutila
+358 50 547 7266
henna@rester.fi

Paimion Poistotekstiilien Kiertotalouslaitos Juhli Avajaisia 2.11.2021 Iloisissa Tunnelmissa Img 0113 1