/ Media

Rester sai kunnian olla mukana Sitran Kiertotalouden kiinnostavimmat 2.1-listalla!

Sitran uusi Kiertotalouden kiinnostavimmat 2.1-lista julkaistiin 26.8.2021 ja se esittelee 41 edelläkävijäyritystä, jotka tarjoavat ratkaisuja globaaliin kestävyyskriisiin kiertotalouden keinoin. Listalle haki 168 yritystä, joista Sitran ja sen sidosryhmien kiertotalousasiantuntijoista koostuva raati valitsi mukaan 41 kiinnostavinta. Rester on yksi näistä yrityksistä kiertotalouden ollessa Resterin liiketoiminnan keskiössä. Rester mahdollistaa tekstiilikuidulle uuden elämän ja samalla kiihdyttää kiertotalousmallien rakentumista pyrkiessään ratkaisemaan poistotekstiilien vastuullisen käsittelyn ja uusiokäytön teollisuuden raaka-aineeksi. Tavoitteena on vähentää neitseellisten raaka-aineiden käyttöä ja lisätä kierrätyskuidun hyödyntämistä. Yksi oleellisin asia on löytää kaikelle materiaalille paras mahdollinen käyttökohde ja hyötysuhde. Resterin merkittävin tavoite on saada poistotekstiileistä valmistettu kierrätyskuitu kiertämään uudelleen tekstiiliksi. 

”Haluamme mullistaa teollisuuden tekstiilien raaka-aineet. Luonnonvarojen tuhlaaminen neitseellisten raaka-aineiden, kuten puuvillan ja polyesterin, jatkuvaan tuotantoon ei ole kestävää. Siinä ei ole myöskään mitään järkeä, jos vaihtoehtona on tehdä uusia materiaaleja jo kierrossa olevista raaka-aineista”, kertoo Resterin toimitusjohtaja Outi Luukko. 

Tekstiiliteollisuuden uudet tuulet näkyvät listauksessa, sillä Resterin lisäksi listalle pääsivät myös Resterin pääomistaja ja ekologisten työvaatteiden edelläkävijäyritys Touchpoint sekä mahtava yhteistyökumppanimme Lindström. Molemmat ovat innostavasti ja inspiroivasti myös täysillä mukana kehittämässä tekstiilien kiertotaloutta. Kiertotaloutta ei tehdä yksin ja yhteistyössä on voimaa!  

”Innostun aina vain uudelleen kiertotalouden mahdollisuuksista. Kehitämme kierrätyslaitoksemme prosessia jatkuvasti ja tutkimme, miten eri sekoitteita ja raaka-aineita saadaan kiertoon. On upeaa luoda uudenlaista liiketoimintaa ja samalla ratkaista ympäristöhaasteita. Keskustelut ihmisten kanssa ovat myös kauhean innostavia. Ei sellaista tahoa ole löytynyt, joka ei lainkaan lämpenisi tälle”, kertoo Luukko. 

Poistotekstiilien jalostuslaitoksella haetaan kokonaan uutta lähtöä suomalaisen tekstiiliteollisuuden palauttamiselle. Rester toimii ankkuriyrityksenä Paimioon muodostuvassa Green Field Hub-alueessa, jossa tavoitteena on yhdistää kuitujen vastaanotto, lajittelu, jalostus ja uudelleenkäyttö suljetun kierron arvoketjuksi.  

Poistotekstiilit ovat lokaali ongelma ja toisaalta lähellä tuotettu on ekologinen ja eettinen ratkaisu. Käsittelemällä poistotekstiilit ja tuottamalla jatkojalostetta lähialueella vähennämme esimerkiksi logistiikasta muodostuvia ympäristöpäästöjä ja vaikutamme tulevaisuuteen kestävyysvajetta kohentamalla. Sen sijaan, että käytetään neitseellistä tekstiilikuitua tai poistotekstiilit sijoitetaan suoraan energiajätteeksi, on tekstiilikuitujen kierrättäminen uusiokäyttöön huomattavasti ekologisempaa sekä luonnonvaroja säästävämpää.  

Lisätietoa:
www.rester.fi 

Ota yhteyttä:
Account and Circular Sales Manager
Nina Pennanen
+358 50 361 8001 
nina.pennanen@rester.fi 

Share article