Kysymyksiä ja vastauksia

Vastaanotamme tekstiilejä yrityksiltä, joilta syntyy poisto­tekstiilejä tai tuotannon sivuvirtaa.

Vastaanotamme puhtaita, kuivia ja lajiteltuja yritysten poistotekstiilejä ja tuotannon sivuvirtoja. Vastaanottamamme materiaalijakeet ovat tällä hetkellä puuvilla, polyesteri, puuvilla-polyesteri, villa, polypropeeni ja sekajae.

Jos kysymyksesi liittyy kotitalouksien eli kuluttajien poistotekstiileihin, ole yhteydessä Lounais-Suomen jätehuoltoon: www.lsjh.fi

Ennen kuin yrityksenne toimittaa meille poistotekstiilejä on tehtävä toimitussopimus. Tämän jälkeen ohjeistamme teitä keräyksessä, lajittelussa ja kuljetuksessa.

Ota yhteyttä

Otamme vastaan tällä hetkellä puuvillaa, polyesteria, puuvilla-polyesteria, polyester-puuvillaa, villaa, polypropeiinia ja sekajaetta. Keräys- sekä lajitteluohjeistukset saatte meiltä.

Ota yhteyttä.

Tarjoamme yritysasikkaille kierrätyspalvelua, joka tarkoittaa, että heidän tekstiilit avataan kuitutasolle. Hintaan vaikuttaa mm. vuosittaiset poistotekstiilivolyymit ja materiaalin laatu. Ole yhteydessä asiakkuus- ja kehitysvastaavaamme Henna Knuutilaan.

Ota yhteyttä.

Rester

Laitoksemme on moderni mekaaninen kierrätyslaitos. Ensin tekstiilistä irrotetaan mm. napit ja vetoketjut. Tekstiilit leikataan tilkuiksi ja tekstiilit avataan mekaanisesti kuiduiksi. Prosessin aikana tekstiililaatuja voidaan myös sekoittaa keskenään, jotta saadaan haluttu lopputulos.

Resterin kierrätyskuidusta voidaan valmistaa esimerkiksi lankaa, erilaisia kuitu­kangas­materiaaleja, kuten eristeitä, akustiikka­levyjä ja suodatin­kankaita sekä komposiittia.

Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Kyllä otamme vastaan yritysten poistotekstiilejä lähimaista ja myös Ruotsista.

Ota yhteyttä.

Resterin prosessissa ei ole poistotekstiilien uusiokäyttöä sellaisenaan vaan poistotekstiilit avataan mekaanisesti kuitutasolle asti. Näin ollen prosessi on yrityksille tietoturvallinen.