Rester Oy ja Vileda Professional Suomi aloittavat yhteistyön tekstiilien kiertotaloudessa

Tekstiilien kiertotalous etenee nyt nopein askelin eteenpäin ja kiinnostus poistotekstiilikierrätystä ja näin ollen Resterin kiertotalouslaitosta kohtaan kasvaa jatkuvasti. Yritykset miettivät nyt omia liiketoimintamallejaan uusiksi kiertotalouden näkökulmasta.

Nyt Rester Oy:n kanssa yhteistyön on aloittanut Vileda Professional Suomi. Aluksi tämän yhteistyön kautta Viledan tuotannon sivuvirrat tulevat Resterille jatkojalostettavaksi kierrätyskuiduiksi. Tuotannon sivuvirrat ovat vasta alkusoittoa tämän yhteistyön nuottirivistöllä ja yhdessä pyritään ratkomaan haasteita kohti yhteistä unelmaa eli poistotekstiilien uutta elämää.

Ympäristösäästöt ovat avainasemassa tässä yhteistyössä. Kun Viledan tuotannon sivuvirrat tulevat kierrätettäväksi Resterin mekaaniseen kierrätysprosessiin, tämä kierrättäminen säästää luonnonvaroja. Kierrättämällä 1000 kg Viledan tuotannon sivuvirtoja Resterin prosessissa kasvihuonekaasusäästöjä kertyy 4500 kg CO2e.

Molemmilla yrityksillä on suuri motivaatio edistää tekstiilien kiertotaloutta. Tulevaisuudessa tässä yhteistyössä on jo suunnitteilla seuraavia kiertotaloutta edistäviä liiketoimintamalleja sekä myös muita innostusta herättäviä kehitysideoita. Näistä lisää myöhemmin, joten pysykää kuulolla!

Rester Oy on tekstiilien kiertotaloutta edistävä yritys, joka kierrättää yritysten poistotekstiilit avaten ne mekaanisesti kierrätyskuiduksi. Vileda Professional Suomi kehittää ja valmistaa johtavia siivousratkaisuja ammattikäyttöön useille aloille, kuten terveydenhuolto, valvotut ympäristöt, yleiset rakennukset sekä hotelli- ja ravintola-ala.

Rester Vileda Picture1